Eisenga Kaasverkopers

is een ambitieuze groothandel met een scherpe focus op eigentijds ondernemerschap. We geloven dat intensief samenwerken de beste basis is om slagvaardig de kansen in de markt te pakken. Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van, ook de consument!

We staan voor je klaar!

0516 - 431 672

info@eisengakaas.nl

Fries familiebedrijf met een rijke historie

Eisenga is al eeuwenlang een familie van ondernemers. De voorvaderen van de huidige eigenaren, de broers Ruud en Henk Eisenga, begonnen ooit als beurtvaartschippers.

In 1760 werd de Compagnonsvaart gegraven tussen midden-Friesland en Drenthe. Deze bereikte in 1817 Appelscha, de eerste vestigingsplaats van Eisenga Kaasondernemers. De vaart was bedoeld voor afwatering en turftransport. Op bestelling werd ook boter en kaas vervoerd. Rond 1870 gingen de Eisenga’s op eigen rekening boter en kaas meenemen, die ze onderweg verkochten aan kruideniers en melkventers. Zo ontstond de eerste handel in kaas. Toen eind negentiende eeuw het beurtvaartsysteem op z’n einde liep, legde Eisenga zich vanaf 1898 helemaal toe op het handelen in kaas.

Henk en Ruud Eisenga zijn de vijfde generatie die aan het roer van de kaasgroothandel staat. Het handelen in kaas is de broers met de paplepel ingegoten. Als jongens stonden ze al in het magazijn en verkochten ze kaas in marktwagens. Ze hebben duidelijke ambities en een scherpe koers voor ogen. Gezamenlijke groei door eigentijds ondernemerschap staat daarin centraal.

Kaaspakhuis in Oosterwolde

In het Friese Oosterwolde staat het moderne kantoor en kaaspakhuis van Eisenga Kaasondernemers. Onder perfecte condities worden in het kaaspakhuis de kazen regelmatig met de hand gekeerd. De kazen rijpen er op houten planken. Een professioneel team van kaasmeesters en logistiek medewerkers bewaakt de kwaliteit en zorgt dat bestellingen punctueel worden verwerkt en geleverd.

Eigen formules

We focussen ons op het succesvoller maken van zelfstandige ondernemers en kleine formules. Hierin hebben hebben we de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan door te ondernemen met eigen formules in uiteenlopeende verkoopkanalen. De opgedane expertise is zeer waardevol voor zelfstandige kaasondernemers.

Binnen het kaasondernemerschap ondersteunen we deze eigen formules:

Eisenga Kaas

op de markt

Eisenga Kaas is op Noord-Nederlandse weekmarkten al jaren goed vertegenwoordigd. In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe is het ‘Antje-logo’ van Eisenga Kaas op de markten niet meer weg te denken.

Kaasvoordeelshop

In de Kaasvoordeelshop worden alle soorten Hollandse kaas aangeboden voor een vaste lage kiloprijs.

www.kaasvoordeelshop.nl

De Kaasbus

De Kaasbus huis aan huis service voorziet in een verrassend uitgebreid assortiment kaas, nootjes en wijn, die tegen concurrerende prijzen wordt verkocht. Met dit assortiment bezoeken de Kaasbus ondernemers hun trouwe klanten aan huis.

www.kaasbus.nl

Private labels

Wij focussen ons vooral op het vermarkten van onze eigen merken en concepten. Als jij als kaasondernemer een private label kaas in de markt wilt zetten, bijvoorbeeld om je nog beter te onderscheiden, dan kunnen we je daar vanzelfsprekend bij ondersteunen. Van kaasrecept tot merkontwikkeling.

Wil je weten onder welke voorwaarden we private label kaas produceren? Neem dan even contact op met Ruud Eisenga: r.eisenga@eisengakaas.nl.

Betrouwbaarheid voorop

Als kaasondernemer wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op bestelgemak en een hoge leverzekerheid. En terecht. Daarom investeren we in het steeds verder optimaliseren van ons bestelsysteem. We hebben bovendien een distributienetwerk met eigen vrachtwagen en waar nodig externe transporteurs.

Samenwerking met boeren en kleine kaasproducenten

Ben jij een boer en maak jezelf kaas of heb je plannen om dat te gaan doen? Dan moeten we eens praten. We zetten ons ondernemerschap graag in voor het vermarkten van jouw kaas. Bijvoorbeeld onder ons Boer’nKaas merk. We helpen je met raad en daad en zorgen dat je een goede prijs voor je kaas kunt krijgen.

Met hetzelfde enthousiasme helpen we ook kleine kaasproducenten helpen met merkontwikkeling, marketing en verkoop. Samen vormen we een sterk team dat jouw kaasmerk(en) tot een succes maakt.