Noordlander kruidenkazen
Verrassende combinaties van kaas en kruiden
De loeiverse melk die de basis is voor de kruidenkazen is zacht en mild van smaak. Hierdoor zijn de Noordlander Kruidenkazen vol en romig van smaak en komen de toegevoegde kruiden optimaal tot hun recht. Voor iedere smaakvoorkeur is er iets, van licht kruidig (brandnetel) tot nootachtig (fenegriek) tot zeer scherp (sambal en jalapeñopeper).
Type kaas
Hollandse kaas met kruiden melanges
Rol in assortiment:
voor de borrelplank, voor consumenten die op zoek nieuwe smaaksensaties
Het assortiment
Bieslook-
Paprika-Knoflook
Dit is de onbetwiste topper van het Noordlander kruidenkaas assortiment. De smakelijke aanblik wordt bevestigd als je deze kaas met een smaakexplosie van knoflook, bieslook en paprika proeft. Onontbeerlijk op het kaasplateau.
Knoflook
Noordlander knoflookkaas is van oudsher een gewaardeerde kruidenkaas. De gezonde eigenschap van knoflook maakt de kaas tot een onmisbare schakel in het kruidenkaas assortiment.
Brandnetel
Deze kaas is een smaakvolle aanvulling op het assortiment traditionele kaassoorten. Noordlander brandnetelkaas is hiervoor een prima keuze. De toevoeging van brandnetel en een vleugje knoflook zorgen voor een verrassende smaak.
Toscaanse kruiden
Noordlander Toscaanse kruiden heeft dankzij haar ingrediënten knoflook, basilicum, zontomaatjes en olijven een uitgesproken smaak. De geur roept bij menigeen herinneringen op aan een mooie vakantie aan de Middellandse zee.
Karweizaad/
Kümmel
Karweizaad lijkt op komijn, maar smaakt iets sterker en kruidiger. De smaak gaat wat richting anijs. Noordlander Karweizaad is een soort die veelal geëxporteerd wordt en is hierdoor bij toeristen een geliefde smaak.
Sambal
Een niet te missen variant binnen het Noordlander kruidenkaas assortiment! Door de toevoeging van sambal heeft deze kaas een mooi rood-oranje zuivel. De smaak is, zoals te verwachten, lekker pittig!
Mosterd
Noordlander Mosterd is al sinds jaar en dag één van de toppers van het Noordlander kruidenkaas assortiment. De pittige smaak van de mosterdzaadjes combineren perfect met de licht romige smaak van de kaas. Het zuivel leent zich ook perfect om te presenteren.
Walnoot
Deze kaas is de laatste tijd bezig met een stevige opmars. Steeds meer klanten weten deze smaak te waarderen. De combinatie van mild romige kaas met walnoten is een feestje op de tong.
Blauwader
Door de toevoeging van blauwschimmel aan deze kaas, is deze bijzonder geschikt op een kaasplankje met een lekker glas wijn.
Jalapeñopeper
De fijngesneden Mexicaanse jalapenopeper die voor deze kaas gebruikt wordt jong geplukt, en is hierdoor groen van kleur. Dit geeft de kaas een ietwat knapperige (paprika-achtige) bite, maar bovenal een uitgesproken pittig aroma.
Rode pesto
Rode pestokaas verkrijgt zijn kruidige smaak dankzij rozemarijn, basilicum en knoflook. De rode kleur dankt hij voornamelijk aan de tomaten die in deze kaas verwerkt zijn. In combinatie met groene en blauwe pestokaas is dit bonte trio een ware eyecatcher op
Groene pesto
Pestokaas is één van de meest opvallende binnen ons kruidenkaas assortiment. De bijzondere groene kleur zorgt voor een grote herkenbaarheid. De consument is helemaal “om” als ze ook mogen proeven.
Blauwe pesto
De blauwe pestokaas is handgemaakte boerenkaas met een kruidig aroma en een knalblauwe kleur. Naast een handvol tuinkruiden en een vleugje knoflook is de toevoeging van lavendel hét ingrediënt dat de kaas zijn typische smaak en uitstraling geeft.