Noordlander geit & schaap

We staan voor je klaar!

0516 - 431 672

info@eisengakaas.nl

Noordlander: heerlijke kaas van geitenmelk of schapenmelk

Geiten- en schapenkaas mag niet ontbreken in uw assortiment. Niet alleen omdat deze lekkere kaas anders smaakt dan kaas van koeienmelk. Ook om klanten met een koemelk allergie een smakelijk alternatief te bieden.

De kazen uit het Noordlander geitenkaas assortiment zijn stuk voor stuk juweeltjes. Iedere kaas heeft een eigen herkenbare uitstraling en een zeer exclusieve smaak. De geitenkazen zijn er in drie leeftijden en in verschillende kruidenvarianten.

Noordlander schapenkaas combineert de volromige smaak van Goudse kaas met de licht pikante bite van schapenmelk. Een verrassend smaakvolle traktatie, die licht verteerbaar is en bovendien zeer eiwitrijk is.

Type kaas
geitenkaas, schapenkaas
Rol in assortiment:

andere smaak kaas, voor consumenten met koemelkallergie

Het assortiment

Geit Mild

Deze kaas heeft een rijpingsperiode van ca. 8 weken ondergaan, en is hierdoor heerlijk romig en vol van smaak. Door zijn milde smaak is hij voor beginnende (geiten)kaaseters zeer geschikt.

Geit Belegen

Na zes maanden op de plank te hebben gerijpt is de smaak van de Noordlander belegen geitenkaas optimaal; de typische geitensmaak komt op deze leeftijd het beste tot zijn recht. De kaas heeft een pikante bite, maar de kaas is zeker nog niet hard of brokkelig.

Geit Pittig

De Noordlander geit pittig heeft maar liefst een jaar lang gerijpt. Hierdoor ontwikkelen zich prachtige zoutkristallen. Dankzij zijn smeuïge structuur is zelfs deze variant nog goed snijdbaar. De smaak is vol, stevig, een tikkeltje ziltig met een intens aroma.

Geit Brandnetel

Dankzij de fijngesneden brandnetel is dit een kaas die opvalt door zijn fraaie zuivel. De kaas wordt extra op smaak gebracht met een klein vleugje knoflook. Kruidig, gezond en tongstrelend lekker!

Geit Mediterraan

De mediterrane kruidenmelange zorgt voor een aangenaam frisse smaak. Noordlander Geit Mediterraan dankt zijn smaak aan de toevoeging van zongedroogde tomaten, olijven, basilicum en een vleugje knoflook.

Geit Blauw

Deze kaas combineert het zachtromige van de Noordlander geitenkaas met blauwader. De penicilium roqueforti wordt in de kaas gespoten en vinden door kleine openingen hun weg in de hele kaas. Een schitterend natuurlijk proces, waarbij geen kaas gelijk is.

Geit Fenegriek

De nootachtige smaak van fenegriek is een fantastische combinatie met de frisse smaak van de Noordlander geitenkaas. Niet voor niets is dit al jaren met afstand de populairste kruidenvariant!

Geit Chili

Voor de liefhebber van écht scherpe kaas is de Noordlander geitenkaas met chili een waar genot. In het begin proef je de romige smaak van de geitenkaas, en daarna ‘explodeert’ de kaas in de mond. Een bijzondere smaaksensatie!

Schaap

Noordlander Schapenkaas heeft naast vele gezonde eigenschappen een opvallend smeuïge smaak. Waar vele Europese schapenkazen vaak iets droger van smaak zijn, onderscheidt Stellinger Schapenkaas zich juist door een heerlijk vol en rijk aroma.

Twister

In de Twister zijn maar liefst vier soorten melk verwerkt en dat geeft een perfecte smaakcombinatie. De romige ‘Goudse’ smaak van koemelk. De karakteristieke smaak van geitenmelk. De pikante bite van schapenmelk. En de ongekende smeuïgheid van buffelmelk.

Wat klanten zeggen…

‘’Het is super om met Noordlander Geitenkaas te werken. Niet alleen om de smaak, maar ook vanwege het model van de kaas: ik kan er meer platte stukken uit snijden, en dat is voor mijn klanten ideaal. Zelf neem ik ook regelmatig Noordlander Geit Pittig op de boterham, heerlijk met een klein beetje honing!’’

John van der Duin, marktondernemer Eisenga Kaas