Buitenlandse kazen

We staan voor je klaar!

0516 - 431 672

info@eisengakaas.nl

Buitenlandse kazen die niet mogen ontbreken

Natuurlijk zijn we maar wat trots op onze eigen Hollandse kazen. Maar als kaasspecialist wil je je klanten natuurlijk ook een volwaardige aanbod aan buitenlandse kazen bieden. We hebben ons assortiment ingedeeld in 4 soorten buitenlandse kaas: Witflora, Roodflora, Blauwader en Bergkazen.
Type kaas
diverse soorten buitenlandse kazen
Rol in assortiment:
aanvulling op het assortiment Hollandse kazen

Het assortiment

Witflora: Brie

de meaux

Deze rauwmelkse subtiele ‘’boerenbrie’’ heeft wat licht aardse tonen. De structuur is heerlijk romig en bij kamertemperatuur zal de kaas ook dan ook gaan “lopen”, een verschijnsel dat iedere brie liefhebber graag heeft.

Witflora: Brie

fleur de pré

Een traditionele roombrie, maar dan fluweelzacht en uitzonderlijk romig. Een prachtige donslaag en een hagelwitte korst maakt deze topper niet alleen een lust voor op de tong.

Witflora:

Camembert Calvados

Bij deze Normandische camembert wordt een deel van de korst verwijderd en gewassen met Calvados. Hierna wordt de kaas bestrooid met broodkruim, zodat er een korst ontstaat die ervoor zorgt dat de Camembert de calvados goed opneemt.

Witflora:

Florette affinois

Florette is een type camembert, maar wordt bereid uit 100% geitenmelk. Hierdoor ontwikkeld de kaas een delicaat karakter, die op kamertemperatuur iets gaat ‘lopen’. De uitgesproken geitensmaak komt in de Florette uitstekend tot zijn recht.

Roodflora:

Altesse

Een gewassen korstkaas met een oranje/witte korst. Het zuivel is ivoorwit. De korst is vrij stug, maar het zuivel met kleine gaatjes is mild pikant. De kaas is afkomstig uit de Vogezen. Marcaire is het Elzasser dialectwoord voor “melker”.

Roodflora:

Epoisses

Tijdens de rijping wordt Epoisses enkele malen per week gewassen met Marc de Bourgogne. Deze Marc de Bourgogne geeft Epoisses zijn unieke, karakteristieke, pittige smaak. Een rijpe epoisse loopt direct na het aansnijden uit.

Roodflora:

Morbier

Bijzondere dessertkaas uit de Jura met een romig pikante smaak. Door het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond, krijgt de kaas een intens rijke smaak.

Roodflora:

Munster

Een echte stinkkaas voor de liefhebber. Deze sterk geurende Munster komt uit de Elzas. De kaas is herkenbaar aan zijn doordringende geur en rijke pikante smaak. Deze Munster heeft de beschermde AOP status (Appellation d’Origin Protegee).

Blauwader:

Franse Roquefort

De grotgerijpte Roquefort uit schapenmelk voeren wij in de merken Papillon (noir en rouge) en Le Favori. Een echte kaasspecialist kan niet zonder deze ‘champagne’ onder de blauwe kazen.

Blauwader:

Engelse Shropshire

Shropshire Blue lijkt op zijn bekende broer Blue Stilton, maar heeft een iets meer oranje gekleurd zuivel en een delicatere smaak. Shropshire Blue is onderscheidend, en fantastisch in combinatie met dessertwijnen en likeuren.

Blauwader:

Deense Kornblomst

In het noorden van Jutland staat de kaasmakerij van Thise. Bij deze kleine coöperatie wordt de biologische Kornblomst gemaakt. Een aangenaam smeuïge consistentie met precies voldoende blauw. Genieten!

Blauwader: Franse

Bleu d’auvergne

De originele Franse streekkaas Bleu d’Auvergne is niet bij een groot publiek bekend, en dat is ideaal voor de kaasspecialist om zich optimaal te onderscheiden.

Blauwader: Duitse

Cambozola grand noir

Cambozola van Käserei Champignon is beroemd geworden door zijn milde blauwschimmel-brie, maar de Grand Noir-variant is werkelijk een aanbeveling waard. Pikant, veel blauw en vol van smaak en bovendien een stoere uitstraling!dessertwijnen en likeuren.

Bergkaas: Zwitserse

Emmentaler AOC

De grote gatenkaas Emmentaler wordt inmiddels overal ter wereld geïmiteerd, maar wij verkopen het liefst de originele rauwmelkse Emmentaler. De ideale basis voor een klassieke kaasfondue!

Bergkaas: Zwitserse

Comté Marcel Petite

Uit Frankrijk wordt de Comté van Marcel Petite geimporteerd. Deze gerenommeerde kaasaffineur laat de groene band Comté rijpen in het Fort St. Antoine, waar deze heerlijke Franse specialiteit zijn delicate karakter ontwikkeld.

Bergkaas:

Italiaanse Alta Badia

De pikante Alta Badia heeft een fantastisch rijk aroma en is heerlijk pikant. Dankzij de rijping van acht tot negen maanden is de kaas weliswaar pittig, maar niet té scherp. Een echte aanrader!

Bergkaas: Oostenrijkse

Ländle Weinkäse

Ländle Weinkäse wordt tijdens de rijping behandeld met rode wijn en krijgt hierdoor een opvallend uitgesproken karakter met een opvallende eetbare zwarte korst.

Bergkaas: Zuid-

Tiroolse Stelvio

Stelvio (Stilfser) heeft het karakter van een volle bergkaas, met een onmiskenbare smeuïgheid. De kaas heeft een eetbare korst en is uitstekend geschikt als borrelhapje, fondue- en raclettebasis en voor op de boterham.

Bergkaas:

Alpino Speziato

De smaak van Alpino Speziato is pittig, vol van aroma en natuurzuiver. Een heerlijke kaas voor bij een aperitivo en in een Zwitserse kaasfondue. Alpino Speziato wordt bereid zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen en is lactosevrij.